Navigation Menu+

Adina Popescu

Posted on Apr 5, 2017 by in PovesTEAM | 0 comments

Adina „scrie” literatură pentru copii de cînd era mică și pe la 5 ani le spunea povești inventate tuturor celor care aveau răbdare s-o asculte, inspirîndu-se din cărțile pe care le citea – „Morcoveață”, „Povești cu zîne”, „Cipi, acest pitic uriaș” etc.. Cînd s-a făcut „mare”, nu că asta s-ar fi întîmplat vreodată, a scris mai multe povești neconvenționale pentru copii care s-au reunit în volume precum „Doar un zbor în jurul lumii” (Editura Compania) sau „Miriapodul hoinar și alte povești”. A pledat pentru necesitatea unei literaturi românești contemporane pentru copii în revistele „Dilema” și „Dilemateca” pe vremea cînd aceasta nu exista (încă). Acum există, din fericire, vă puteți bucura de noipovești și de alte proiecte. A mai scris (și) pentru copii „Povestiri de pe Calea Moșilor” și acum se luptă cu o trilogie fantasy – „O istorie secretă a Țării Vampirilor” căreia încearcă să-i dea de capăt.

✒︎

Lucrări publicate pe site:

O poveste fără poveste
Metamorfoza
Vrăbiuța migratoare

Alte lucrări publicate:

O istorie secretă a Țării Vampirilor
Povestiri de pe Calea Moșilor
Doar un zbor în jurul lumii 
apărută în 1999
Miriapodul hoinar și alte povești

Mari poveşti româneşti pe înţelesul celor mici
Aventurile lui Doxi în benzi desenate
, în colaborare cu Alexandru Ciubotariu

S-a născut la 10 septembrie 1978, în Bucureşti. A absolvit Regie de Film, însă de la 18 ani a lucrat ca reporter şi jurnalist cultural.

În 2015, a publicat Povestiri de pe Calea Moşilor, o carte iniţial destinată adulţilor, dar în ea s-au regăsit şi copiii dornici să descopere o maşină a timpului care să-i poarte în anii 1980.

Trilogia fantastică O istorie secretă a Ţării Vampirilor a câştigat în 2013 Marele Premiu al concursului de creaţie literară Trofeul Arthur. Adina a scris această carte în trei volume în aproape 10 ani, timp în care a mai scris despre bone, gunoieri, pescari, vecini care dau muzica prea tare, biciclişti, ambasadori, scriitori, ciobani şi alte reportaje narative, la graniţa cu ficţiunea.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *