Navigation Menu+

Ce fac dragonii în vacanță?

Posted on Jul 27, 2018 by in Concursuri | 0 comments

Share

 

Salutare tuturor,

V-ați pus vreodată întrebarea ʺce fac dragonii, dragii de ei, în vacanță?ʺ… În zilele acelea lungi de vară în care nu au castele de păzit, nici prințese de speriat și nici cavaleri de înfruntat. Pentru că NOI Povestitorii sunt curioși din fire, vă invităm la un concurs de găsit răspunsuri – cât mai năzdrăvane – la o singură și extrem de serioasă întrebare. Iat-o:

ʺCe fac dragonii în vacanță?ʺ

Vom citi și vom premia poveștile imaginate de voi, sperând că ne vor lămuri  cât de cât (în una – două pagini) asupra acestei chestiuni spinoase. Dacă vă simțiți talentați la desen, vă puteți gândi chiar și la texte ilustrate.

Cine și ce câștigă? Ei bine, veți fi faimoși!… Textele cele mai inspirate vor fi premiate prin publicarea pe site.

Precizări importante:

  • Aveți peste 14 ani? Vom publica atât cel mai bun text ilustrat, cât și cel mai bun text fără ilustrație. Autorii lucrărilor vor primi diplome de ʺcel mai înflăcărat dragonʺ, respectiv ʺcel mai popular dragonʺ.
  • Aveți între 7 și 14 ani? Vom publica atât cel mai bun text ilustrat, cât și cel mai bun text fără ilustrație. Autorii lucrărilor vor primi diplome de ʺcel mai puternic dragonʺ, respectiv ʺcel mai năstrușnic dragonʺ.
  • Aveți mai puțin de 7 ani? Este suficient să desenați povestea cum vă pricepeți voi mai bine și să o trimiteți sub formă de poză sau scan. Mulțumim, dragi părinți, pentru implicare în ʺdragonitʺ! Vom publica cele mai bune două desene, iar autorii lor vor primi titlul de ʺcel mai simpatic dragonʺ, respectiv ʺcel mai voinic dragonʺ.
  • Toți ceilalți participanți la concurs vor primi automat titlul de ʺdragon-povestitorʺ, respectiv ʺdragoniță-povestitoareʺ!
  • Diplomele, atent gândite și parafate de NoiPovești, vă vor fi puse la dispoziție pe site-ul nostru.

Așadar trimiteți-ne, degrabă, povești (și ilustrații) la noipovesti@gmail.com !

NOI Povestitorii le primesc în perioada 1 iulie – 14 iulie, după care se pun serios pe treabă, adică pe citit și deliberat. Nu uitați să vă notați numele, vârsta și orașul prin care ʺdragonițiʺ de obicei. Nu veți avea prea mult de așteptat, căci rezultatele vor fi afișate pe site în data de 29 iulie. Acestea fiind spuse, dragilor, vă urăm inspirație și mult succes la ʺdragonitʺ!

✿✿✿

 

 

Premiile oferite de NOI povești:

 

Publicarea poveștii pe site
+

✿✿✿

 

 

 

Dragi prieteni,

Vă mulțumim că ne-ați luat și pe noi în vacanță prin Țara Dragonilor. Datorită vouă, am aflat o mulțime de lucruri noi despre ei și… ce surpriză! dragonii nu sunt deloc așa cum ne închipuiam noi, adică fioroși, ci mai degrabă jucăuși și prietenoși.

Dar să lăsăm pălăvrăgeala să vă anunțăm rezultatele concursului nostru „Ce fac dragonii în vacanță?”.

Sunteți pregătiți? Ta-naaaa…

 

Povești ilustrate:

Timeea Godra este declarată cea mai puternică dragoniță, pentru povestea sa „Tabăra de astronomie”.

Ileana Muraru primește titlul de dragoniță-povestitoare, pentru povestea „Vacanța dragotastică”.

Teodora Maria Dinu este declarată dragoniță-povestitoare, pentru povestea „Amintiri din vacanța unui dragon”.

Ioana Miron primește titlul de dragoniță-povestitoare, pentru povestea dragonilor invizibili.

Sophie Rojas Habetswallner primește titlul de dragoniță-povestitoare, pentru povestea „Vara dragonilor”.

Povești fără ilustrații:

Andreea Bichir este declarată cea mai năstrușnică dragoniță, pentru povestea sa „Vulcaniada, tărâmul vacanței perfecte”.

Miriam Rusen este declarată dragoniță-povestitoare, pentru povestea prieteniei dintre Foculeț, Aripioară și Dragonel.

Mihaela-Claudia Buzea este declarată dragoniță-povestitoare, pentru povestea dragonilor care devin în vacanță copii obișnuiți.

Ilustrații:

Bianca Ioana Croitoru primește titlul de ilustrator oficial al Casei Regale a Dragonilor.

Felicitări tuturor pentru curaj și creativitate și… la cât mai multe povești inspirate!

Cu drag,
NOI Povestitorii

 

În loc de încheiere:

Ne revedem la toamnă pentru un nou concurs!!! Stați cu ochii pe Noi Povești, pentru a afla mai multe detalii. Cine știe pe unde ne vor mai purta poveștile… Pe curând!

✿✿✿

 

Povești ilustrate

 

 

Timeea Godra
10 ani, București
 ∼   Cea mai puternică dragoniță   ∼

Tabăra de astronomie

 

Când dragonul Marius a ieșit vesel de la Școala Dragonilor nr. 2040 fiindcă a terminat clasa a 6-a, a decis ca această vară să o petreacă alături de dragonița Lailly și dragonul Constantin (cei mai buni prieteni ai săi). Cei trei locuiau pe aceeași stradă, adică Strada Licuricilor nr. 2040 unde petreceau timp împreună în fiecare zi, chiar și azi. Toți erau pasionați de oameni. Auziseră vorbe cum că oamenii ar trăi într-o altă galaxie, pe o planetă numită Terra. Dragonii credeau că oamenii au un cap de cartof, cu ochi în formă de mingii de fotbal și gură de castravete. Dar Marius, Lailly și Constantin nu credeau acest lucru așa că tema lor de vacanță era de a descoperi cum sunt oamenii într-adevăr. Poate ceilalți dragoni aveau dreptate dar trebuiau să vadă. Dar în toate cărțile citite aflau aceleași lucruri: oamenii cu cap de cartof, cu ochi în formă de mingii de fotbal și gură de castravete. Pe Lailly o sună mama ei pentru a merge acasă. Lailly plecă și când ajunse acasă primi o super veste. S-a organizat o tabără de astronomie și vor avea la dispoziție multe aparate cu care vor putea vedea cele mai îndepărtate planete. Când a auzit asta Lailly s-a dus imediat și și-a deschis laptopul și i-a sunat pe Marius și Constantin pe Skype.
Lailly:  Nu o să vă vină să credeți ce tabără s-a organizat!
Constantin: Hai spune!
Lailly: O tabără de… astronomie!
Marius: Și ce mare scofală cu tabăra asta de astronomie?
Lailly: Păi gândiți-vă și voi! O să ne uităm prin lunete către tot felul de planete.
Constantin: Chiar și înspre Terra?!
Marius: Oare am putea vedea și oameni? Ce idee minunată!
Lailly: Deci vă înscrieți?
Constantin: Daa!
Marius: Daaa!
Cei trei s-au înscris. Erau foarte fericiți. Marius, Lailly și Constantin au decis ca la ei în ghiozdan să fie: niște hăinuțe de schimb, un carnețel cu notițe, o sticluță cu apă, un pachet de șervețele și telefonul. Când a venit ziua mult așteptată, nerăbdătorii copii au ajuns cu o oră mai devreme. A venit ora de plecare. Motorul aerotrenului a pornit cu un zgomot puternic purtându-i pe micii dragoni către prima aventură în spațiu. În primele trei zile au văzut prin lunete și au învățat despre alte planete și nimic despre Terra. În a patra zi, minune! au zărit pentru prima dată planeta albastră dar nu și oamenii. În acea noapte, Marius a rămas treaz până târziu și a construit un obiect care să fie pus pe lunetă pentru a vedea și cele mai mici lucruri de pe planete. Și așa, în următoarea zi, au putut vedea, spre marea lor surprindere, oamenii nu arătau deloc cum credeau dragonii. Arătau cam așa:

Datorită invenției lui Marius, dragonii știu cum arată acum oamenii.

✿✿✿

 

 

Ileana Muraru
9 ani, Sibiu
 ∼   Dragoniță-povestitoare   ∼

Vacanța dragotastică

 

În sfârșit am terminat și școala! Am ieșit din poveștile alea! Pot să explorez și eu lumea, în sfârșit! La școala dragonilor, domnul Dron ne arată: cum să furăm prințese, cum să ne păzim comoara și cum să luptăm cu prinți și cavaleri. Bine că a început vacanța că astea mă oboseau așa de tare încât nu mai puteam să mai rezist în poveste! Mai rămăsesem doar cu un ban și cu ultima mea viață! Bine c-am scăpat!

Am pornit în vacanța de vară, începând din 15 iunie, cu familia mea, să jonglăm cu capete de balaur la Circul Zino. Ne invitase vărul meu, dragonul Kai care lucrează acolo. Cel care deține circul este un balaur care mai are doar două capete, când, de obicei, balaurii au zece sau douăsprezece. Cele cu care am jonglat cred că erau ale lui. Bleah!

Apoi, am mers în camping vreo cinci zile. Acolo am făcut foc de tabără, am dormit în saci și am întâlnit un lac în care am făcut baie. A fost dezgustător pentru că dragonii nu se spală cu apă. În a patra zi, am încercat să fac artificii, am suflat foc și am făcut desene pe cer. Am văzut asta pe dragotelefonul meu care are și internet.

Apoi am călătorit 100 de kilometri numai ca să vedem statuia celui mai mare dragon care a existat în povestea „Mazuchi și dinozaurii”. Acolo, mami a spus că mergem ca să vedem scena pe care el a jucat-o și asta o să mă ajute să învăț istoria dragonilor de dinaintea mea.

Am fost și pe la bunici, dar am fost numai cu mama și sora mea, Zeli. Am fost foarte fericit că am ajuns acolo pentru că ei au făcut foarte multe lucruri uimitoare: bunicul a făcut grătar de om, bunicii au zburat până la magazinul din Dragotopia, bunicul a mai încercat să scoată flăcări, dar nu a reușit, bunica mi-a pregătit de mâncare o șopârlă dragon. A fost delicioasă! Am stat la bunici trei săptămâni.

După aceea, am fost în călătorie la Vulcanul Hirmonstal. Mama a spus că mergem acolo cu toți dragonii din neamul nostru, în afară de bunicul (pentru că el s-a oprit din scos flăcări), pentru a trezi vulcanul adormit de 1000 de ani. E o tradiție ca la 1000 de ani, dragonii să trezească un vulcan. Toți am suflat flăcări în interiorul vulcanului până când a erupt. Când am reușit… am făcut o mare petrecere.

În penultima săptămână, am făcut întreceri cu vrăjitoarele din basme ca să vedem cine este mai rapid. Și s-a dovedit că dragonul desigur, nu mătura unei vrăjitoare a câștigat.

Și ultima săptămână am petrecut-o în casă și nu am putut ieși să zbor sau să scot flăcări pentru că nu am avut voie.

– Rico, ți-ai terminat exercițiile?

– Încă nu, mamă.

Mama mă pune să-mi mai exersez strigătul și păzitul comorii că în povestea trecută am avut cel mai mic punctaj. Dar în pauze, am voie să mă joc cu un prieten „flăcările strigătoare”, „unde a dispărut prințesa”„ și eu am cea mai mare comoară”. Astea le jucam pe tabla de foc pe care a cumpărat-o mama de la vulcan.

A fost o vacanță dragotastică, chiar dacă a trebuit să fiu și în acestă poveste, măcar ce a trebuit să fac, a fost distractiv.

✿✿✿

 

 

Teodora Maria Dinu
13 ani, Mangalia
 ∼   Dragoniță-povestitoare   ∼

Amintiri din vacanța unui dragon

 

Vacanţa…cea mai aşteptată perioadă a anului de către toţi dragonii, dar, mai ales, de Festus.

Pentru Festus, marele dragon albastru, vacanţa reprezenta motivaţia ce îl ajuta să treacă peste toată perioada în care trebuia să muncească. Acesta ocupa una dintre cele mai importante funcţii din compania în care lucra, adică el era cel care îi repartiza pe toţi ceilalți pe sectoare: Păzitul castelelor, Lupta împotriva cavalerilor, Speriatul prinţeselor. Profesia sa nu era una uşoară, pentru că necesita foarte multă dedicare, atenţie şi responsabilitate. Dacă, de exemplu, un dragon mergea să-şi cumpere un suc, iar în acest timp cineva intra în castelul pe care îl strajuia, Festus era cel învinuit. Aşa că el trebuia să se asigure că fiecare dragon îşi face datoria şi că este vrednic de postul ocupat. Dar, în sfărşit, după toată această presiune, sosise şi o binemeritată vacanţă.

Cât despre ceea ce dragonul nostru făcea în timpul său liber, ar fi câte ceva de spus. În primul rând, cel mai mult îi plăcea să doarmă. Trezirea în zori de zi îl obosea atât de mult, încât Festus îşi promitea că în vacanţă se va trezi numai ca să mănânce, iar după aceea se va culca la loc. Dar lucrurile nu stăteau chiar aşa: pe lângă somn, cititul, mersul la petrecerile organizate în Oraşul Dragonilor şi la plajă erau activităţi cu care îşi ocupa cea mai mare parte din timp. 

Lui Festus îi plăceau foarte mult poveştile despre semenii săi care, în cele mai grele situaţii, dădeau dovadă de curaj, luptându-se vitejeşte cu oricine încerca sa le invadeze teritoriul. Locul în care îşi găsea întotdeauna liniştea era Marea Bibliotecă a Dragonilor. După cum şi numele o descrie, aceasta era o încăpere gigantică, ticsită cu cărţi de toate felurile, acel loc în care nu te poţi gândi la un titlu care să nu existe deja acolo. Aspectul pe care îl prefera dragonul la acea uriaşă cameră era liniştea deplină, în care parcă singurele sunete pe care le puteai auzi erau întorsul paginilor şi propriile gânduri. Poveştile prindeau viaţă în mintea sa, ca într-un film care te captivează din ce în ce mai tare cu fiecare secundă scursă, şi pe care nu-l poţi opri până nu-i afli deznodământul. Aşa i se întâmpla lui cu cărţile. Ele îl purtau în lumi unice, aproape făcându-l să creadă că participă la toate întâmplările, că este alături de personajele preferate, bucurându-se şi suferind odată cu acestea. Cărţile erau prietenele lui, obiectele cu care avea cea mai strânsă legătură.

Din păcate, deoarece unii dragoni nu mai returnau cărţile, iar alţii fie le îndoiau paginile, fie le deteriorau prin alte diverse modalităţi, s-a decis ca biblioteca să nu permită luarea cărţilor acasă, ci doar cititul acestora între orele în care biblioteca era deschisă. Astfel, i s-a întâmplat ca, absorbit în universul unei cărţi, să stea acolo până la ora închiderii. Nefiind observat, biblioteca s-a închis şi a rămas toată noaptea printre rafturile pline cu cărţi. Dar acest lucru nu l-a deranjat, din contră, a avut destul timp să termine ceea ce citea deja şi să mai parcurgă încă jumătate dintr-o altă carte.

O altă întâmplare amuzantă s-a petrecut la plajă, când prietenii săi i-au făcut o farsă care, pe moment nu i s-a părut deloc demnă de râs, dar despre care acum îşi aduce aminte cu drag. Era o însorită zi de vară, iar Festus şi ce doi prieteni ai săi, Onyx şi Merlin, au decis să meargă la plajă. După ceva timp, datorită nisipului ce sclipea în lumina soarelui, a sunetului produs de micile valuri ce se spărgeau la mal, pleoapele lui Festus au început să se îngreuneze şi, în cele din urmă, a adormit. Când s-a trezit a avut parte de o mare surpriză: se afla pe o saltea gonflabilă, iar când a vrut să se ridice, din cauza sperieturii şi-a pierdut echilibrul şi a căzut în apă. Desigur, imediat şi-a dat seama că cei doi tovarăşi ai săi erau în spatele celor întâmplate, ei fiind la mal, uitându-se la el şi străduindu-se din răsputeri să nu râdă. Cum a ajuns la aceştia, cei doi s-au acuzat reciproc: “El a fost!”. Însă Festus ştia adevărul: nu trebuia decât ca unul dintre ei să vină cu ideea, iar după aceea ambii ar fi contribuit în mod egal. De fiecare dată când îşi amintea, începea să zâmbească.

La petrecerile la care a fost pe parcursul verii s-au petrecut mai multe lucruri, dar cel mai jenant s-a întâmplat la cea organizată de Onyx, când a mâncat prea mult şi a trebuit să plece acasă, pentru că nu mai putea să danseze. Totul a avut loc în sala de evenimente a unui castel. Fiecare melodie te îndemna la dans, dar, din păcate, Festus nu a reuşit să-şi îndeplinească această dorinţă. Totuşi, văzând partea plină a paharului, mâncarea chiar a fost delicioasă.

Vacanţa era cea mai frumoasă perioadă a anului, dar şi cea care trecea cel mai rapid. Era perioada în care, nu numai Festus, dar şi ceilalţi dragoni petreceau momente deosebite cu prietenii, care deveneau, mai târziu, amintiri de neuitat.

 

✿✿✿

 

 

Ioana Miron
10 ani, Kiev, Ucraina
 ∼   Dragoniță-povestitoare   ∼

Ce fac dragonii în vacanță?

 

Dragonii știau că oamenii nu sunt prietenoși cu creaturi noi, și au luat decizia de a sta ascunși pe tărâmul lor. Știind că nu pot rămâne secreți pentru totdeauna, trebuiau să găsească o soluție. Au hotărât să facă cinci echipe de câte patru dragoni pentru a rezolva problema. Aceste echipe au explorat pământul și au găsit lucruri folositoare care i-au ajutat să devină invizibili. Acum sunt invizibili și pot face ce vor în vacanță.
Cel mai mult le place să meargă în expediții. Expedițiile lor sunt ca niște jocuri în care ești blocat undeva și trebuie să scapi într-o oră. Ca să finalizezi jocul trebuie să gândești logic și să găsești indicii pentru soluția salvatoare. Jocurile pot fi în multe locuri: castele, case, blocuri, apartamente. Alți dragoni merg la mare unde se întâlnesc cu prietenii să se joace, mulți fac experimente cu plante sau cu animale și se uită la microscop pentru a vedea bacterii sau alte microorganisme. Unii dragoni merg la cluburi de acrobații în aer sau merg la case speciale pentru a-și exersa puterile magice. Alții trebuie să învețe să meargă sau să zboare.

Dragonilor le place vacanța așa cum îmi place și mie. Voi ce credeți că fac dragonii în vacanță?

✿✿✿

 

 

Sophie Rojas Habetswallner
9 ani, Cluj-Napoca
 ∼   Dragoniță-povestitoare   ∼

Vara dragonilor

 

Păi dragonii nu sunt mai prejos decât noi, dar nici mai presus. Atunci când nu au cum să-și facă treaba de dragoni (adică vara) se distrează și ei: merg la piscină, la mare, stau acasă, își vizitează familia etc. Unii își serbează ziua doar vara, fiindcă sunt prea ocupați și nu pot să organizeze și să comande tort pentru petrecere în celelalte anotimpuri. Deci vara lor e plină de zile de naștere. Și normal că și ei au prieteni, își cheamă la ei în peșteră trei-cinci prieteni care stau acolo câteva zile în care pun sucul de cavaler (care l-au făcut toamna) la fiert ca să-l facă comestibil. După câteva zile (depinde câți cavaleri au pus în suc) iau sucul de la fiert și-l beau. Doar că atâtea zile cât stă la fiert, cineva trebuie să-l amestece, așa că invită trei-cinci dragoni ca să facă cu rândul la amestecat. Fiecare dragon amestecă câteva ore. Aceștia joacă “piatră, dragon, cavaler” ca să vadă fiecare cât și când stă. Jocul e așa:

Și cam așa trece vara dragonilor.

✿✿✿

 

Povești fără ilustrații

 

 

Andreea Bichir
14 ani, Galați
 ∼   Cea mai năstrușnică dragoniță   ∼

Vulcaniada, tărâmul vacanței perfecte

 

Bun venit! Cum a fost călătoria? Numele meu este Flacără Albastră şi astăzi voi fi ghidul dumneavoastră! Mă bucur să aud că v-a fost bine. Sper că nu sunteţi obosiţi! Perfect. Putem începe turul chiar acum. Haideţi! Ce? Nu ştiţi unde vă aflaţi? Adică…voi chiar nu ştiţi pe ce tărâm aţi pus piciorul? Bine, bine, atunci începem cu începutul: Bine aţi venit pe Tărâmul Dragonilor!

Ce este cu feţele acestea speriate? Înaintaţi, nu vă fie frică! Încă de la scrierea lui Ruth Stiles Gannett, “Dragonul tatălui meu” (care, apropo, a fost o adevărată capodoperă), dragonii şi oamenii trăiesc în pace şi armonie.

Acum, să înceapă turul! Dacă vă uitaţi în partea stângă, veţi putea vedea şcoala dragonească, iar pe dreapta se află pistele de “decolare”. Ah, priviţi, jumătate din şcolari deja se pregătesc să plece. Păi, cum adică unde pleacă? Voi chiar nu ştiţi nimic despre dragoni? Prea bine, vă voi spune: în vacanţă. Dragonii se îndreaptă spre tărâmul numit Vulcaniada, locul unde se găsesc cei mai mulţi vulcani activi de pe Tărâmul Fiinţelor Despre Care Se Crede Că Ar Fi Inventate, Dar În Realitate Sunt Cât Se Poate De Reale (ştim, este un nume cu adevărat grozav, deşi puţin cam scurt). Durata acestei vacanţe variază, începând de la o săptămână şi se poate extinde până la o lună, în funcţie de vârsta şi nevoia de abur ale dragonului respectiv. Mai întâi pleacă jumătate din şcolari, imediat după ce au terminat şcoala. După o săptămână, cealaltă jumătate îi înlocuieşte pe tărâmul binecuvântat al lavei. Urmează dragonii tineri, păzitorii prinţeselor şi a castelelor, care poposesc acolo între două şi trei săptămâni, iar, ultimii, sunt dragonii ajunşi deja la o anumită vârstă, sfetnicii regelui dragon, împreună cu însăşi Maiestatea Sa şi păzitorii regali.

Cu siguranţă mă veţi întreba: Ce fac dragonii pe timpul şederii lor in Vulcaniada? Păi, cum ar spune oamenii, îşi încarcă bateriile. Pe tot parcursul anului, dragonii înfruntă situaţii diverse, unele cu adevărat dificile, care pot fi rezolvate doar printr-o metodă: focul. Această flacără nepreţuită este singura armă pe care dragonii o au în faţa căpcăunilor, a vrăjitoarelor şi a altor răufăcători. Dar nici această armă nu este veşnică, la un moment dat focul din interiorul dragonilor se consumă şi îi poate lăsa fără apărare. Din acest motiv, în vacanţă, dragonii inspiră aburi.

Vulcaniada este o staţiune turistică deschisă exclusiv dragonilor, unde aceştia se pot bucura de aburi si lavă suficiente pentru un an întreg de primejdii, antrenamente şi încercări. Tărâmul este administrat de cele mai răutăcioase creaturi posibile, spiriduşii de foc, care, încă din deceniul 25 î. E. ( nici nu mă surprinde că voi nu ştiţi ce înseamna î. E. Pentru cultura voastră general, ne referim la termenul “înainte de Etna’) susţin că ar deţine, pe drept şi cu acte în regulă, pământul de care dragonii au atât de multă nevoie. Măcar au fost de acord să îl închirieze dragonilor pe timpul anotimpului cald (ce alt sezon mai bun pentru aburi) în schimbul unor lucruri aparent neînsemnate, câteva nestemate şi oale cu aur ( chiar dacă sunt spiriduşi de foc, tot le face plăcere să stea la capătul curcubeului).

Deşi plata este aparent mică, sunt foarte multe lucruri de făcut pe Vulcaniada. Pentru cei care nu sunt amatori de a absorbi puterea soarelui sau de a frecventa sauna de aburi, spiriduşii au amenajat scufundări în lavă, căutari de cărbuni ( da, băieţelule, ai ghicit bine. Căutarea de cărbuni e înlocuitoarea căutării de comori, obicei tipic omenesc), tobogane din care plonjezi direct în apă fierbinte şi plaje cu nisip roşu. După cum vă puteţi da seama, vacanţa la Vulcaniada este un adevărat răsfăţ fierbinte.

Este, cu adevărat, păcat că turul nostru nu poate cuprinde şi o vizită pe acest tărâm atât de magic, dar este o măsură de siguranţă pentru a-i proteja pe oamenii. Acolo sus este, foarte, foarte fierbinte şi nu credem că pielea voastră fără solzi ar putea face faţă.

Acum, gata cu sporovăiala. Turul s-a terminat. Acum, vă rog să mă scuzaţi, dar dacă nu v-aţi dat încă seama, mi s-a cam terminat combustibilul şi trebuie să îmi iau, la rându-mi, porţia de aburi suficienţi pentru un an întreg de tururi cu oameni, copii, spiriduşi de apă şi unicorni. Pe data viitoare!

✿✿✿

 

 

Miriam Rusen
9 ani, Comana, Giurgiu
 ∼   Dragoniță-povestitoare   ∼

Ce fac dragonii în vacanță?

 

A fost odată ca niciodată, într-o țară îndepărtată de peste mări învolburate și țări demult umblate, un dragon isteț pe nume Foculeț. El trăia într-un turn purpuriu, al cărui vârf era deasupra norilor.
Adesea mergea la prietenii lui, Aripioară și Dragonel, care erau și colegii lui la Școala Dragonașilor.
Într-o zi ei trei au plecat la joaca lor cu puzzle înaripat, cu mingea-de-foc și limbo dragonatic – în zbor. S-au întrecut pentru titlul de “Cel mai bun zburător”, ca să știe cine va păzi turnul lor. S-au jucat chiar și suflând foc, cel mai distractiv lucru pentru dragonași. Ei adoră, mai ales, să doarmă pe un nor mare și pufos, iar lui Foculeț îi place să citească din cartea “Legendele Dragonilor Preistorici”.
Foculeț, Aripioară și Dragonel s-au jucat mult și frumos, dar “zilele sunt scurte când ești fericit”! Așa că timpul a trecut repede și pe nesimțite a venit ploaia, cum spera Foculeț. El și cu ceilalți au fost foarte bucuroși, pentru că le plăcea să simtă picăturile răcoroase pe urechiușe. S-au jucat de-a v-ați ascunselea printre nori și fulgere!
Totuși, le era puțin frig, frică și dor de părinți. Foculeț le-a spus:
— Dragonașilor, haideți să mergem la cuib, pentru că plouă tare!
— Bine, spuse Aripioară. De acord!
— Să o luăm pe scurtătură, spuse Dragonel, chiar dacă este mai primejdioasă!
S-au întors acasă pe drumul mai scurt, dar cu gropi adânci, tuneluri întortocheate și vulcani activi. Însă au dat dovadă de curaj și au ajuns cu bine.Ce bucurie mare a fost în turn la întoarcerea celor trei aventurieri!
Aceasta a fost prima lor zi de vacanță – cea mai palpitantă zi din viața lor!

✿✿✿

 

 

Mihaela Claudia Buzea
7 ani, Comuna Nicolae Bălcescu, Constanța
 ∼   Dragoniță-povestitoare   ∼

Ce fac dragonii în vacanță?

 

A fost odată ca niciodată un dragon pe care îl chema Derry. Era jucăuș și se juca singur. Într-o zi, mirosind florile din grădină, a văzut un dragonaș.
Derry se duce la el.
— Vrei să fim prieteni? zice Derry.
— Da.
— Cum te cheamă? zice Derry.
— Pe mine mă cheamă Don.
— Pe tine? întreabă Don.
— Pe mine mă cheamă Derry.
— Vrei să ne jucăm cu mingea?
— Da, e o idee bună!
După ce s-au jucat cu mingea și au obosit, ei au mers să cumpere înghețată. Amândoi au preferat aroma de mango. În timpul vacanței, dragonii devin copii obișnuiți.
Amândoi au rămas prieteni.

✿✿✿

 

 

Ilustrații

 

Bianca-Ioana Croitoru
14 ani, Babadag, Tulcea
 ∼   Ilustrator oficial al Casei Regale a Dragonilor   ∼

Cum arată dragonii?

 

 

✿✿✿

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *