Navigation Menu+

Fabulo-știri din atelierul oamenilor de zăpadă

Posted on Jan 30, 2019 by in Blog | 0 comments

Text de Denora Jena
__________
Share


În ultima duminică din luna ianuarie, în mansarda Cărturești Verona, tropa, tropa, a dat năvală o ceată zglobie de oameni de zăpadă. Au venit nerăbdători să-și dezvăluie secretele destinațiilor din vacanța de vară și să cucerească inimile copiilor și părinților adunați la atelierul organizat de echipa NOI Povești. Au găsit aici numai chipuri zâmbitoare, gata de bulgărit cu povești și de ilustrat cele mai frumoase desene. 

Atelierul a început cu defilarea poveștilor scrise de către autoarele NOI Povești, timp în care micuții au desenat personaje și scene din poveștile ascultate și au ronțăit turtă dulce. Prin mansardă s-au perindat Zăpădilă, Grif Figurescu, Zamfir și Sofica, dar și mulți alți oameni de zăpadă din Nieve (țara oamenilor de zăpadă) care de care mai năstrușnici și mai colorați, împărțind zâmbete și bucurie. A fost prezentă chiar și o „oamă de zăpadă”. Ce, nu știțai că soția omului de zăpadă se numește „oamă de zapadă”? La finalul paradei, s-a votat și aplaudat cel mai simpatic personaj.

Momentele de veselie s-au ținut lanț în atelier. Am invitat copiii să creeze o poveste comună, iar rezultatul a fost unul absolut delicios. Oamenii de zăpadă din povestea improvizată au avut parte de o suită de aventuri fabuloase, într-un tren cu destinația Polul Sud, alături de călători pământeni înghețați și de un controlor tot din breasla oamenilor de zăpadă. Oricât ai încerca să-ți imaginezi detalii din poveste, cu siguranță nu vei reuși să le nimerești niciodată. Important e că totul s-a terminat cu bine.

După o hârjoneală creativă  pe cinste, copiii și-au prezentat desenele, iar unii le-au dăruit povestitoarelor. Momentul emoționant a topit atât inimi, cât și gheața de pe acoperiș, care a acompaniat zgomotos ropotele de aplauze.

„Frumos”, „creativ”, „inventiv” sau „super” au fost doar câteva dintre cuvintele de la finalul atelierului. Eu aș adăuga aici „mai vrem” și cu siguranță ne vom mai întâlni să petrecem împreună povești de neuitat.

Pe curând!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *