Miriam Rusen

9 ani, Comana, Giurgiu, 2018

Premiul – “Dragoniță-povestitoare”

A fost odată ca niciodată, într-o țară îndepărtată de peste mări învolburate și țări demult umblate, un dragon isteț pe nume Foculeț. El trăia într-un turn purpuriu, al cărui vârf era deasupra norilor.
Adesea mergea la prietenii lui, Aripioară și Dragonel, care erau și colegii lui la Școala Dragonașilor.
Într-o zi ei trei au plecat la joaca lor cu puzzle înaripat, cu mingea-de-foc și limbo dragonatic – în zbor. S-au întrecut pentru titlul de “Cel mai bun zburător”, ca să știe cine va păzi turnul lor. S-au jucat chiar și suflând foc, cel mai distractiv lucru pentru dragonași. Ei adoră, mai ales, să doarmă pe un nor mare și pufos, iar lui Foculeț îi place să citească din cartea “Legendele Dragonilor Preistorici”.
Foculeț, Aripioară și Dragonel s-au jucat mult și frumos, dar “zilele sunt scurte când ești fericit”! Așa că timpul a trecut repede și pe nesimțite a venit ploaia, cum spera Foculeț. El și cu ceilalți au fost foarte bucuroși, pentru că le plăcea să simtă picăturile răcoroase pe urechiușe. S-au jucat de-a v-ați ascunselea printre nori și fulgere!
Totuși, le era puțin frig, frică și dor de părinți. Foculeț le-a spus:
— Dragonașilor, haideți să mergem la cuib, pentru că plouă tare!
— Bine, spuse Aripioară. De acord!
— Să o luăm pe scurtătură, spuse Dragonel, chiar dacă este mai primejdioasă!
S-au întors acasă pe drumul mai scurt, dar cu gropi adânci, tuneluri întortocheate și vulcani activi. Însă au dat dovadă de curaj și au ajuns cu bine.Ce bucurie mare a fost în turn la întoarcerea celor trei aventurieri!
Aceasta a fost prima lor zi de vacanță – cea mai palpitantă zi din viața lor!