Nicole Jumbei

11 ani, 2018

Diplomă de “Nou Povestitor”

Bunica Marta și Moș Marin făceau parte din marea împărăție a lui Năsucel, un băiețel mai năzdrăvan de fel. Năsucel a construit această împărăție de oameni de zăpadă, pentru a-l ajuta să-și înfăptuiască ideie lui trăsnite: de la un tunel imens săpat prin tot satul, până la furat de covrigi de pe ață.

Zilele treceau, iar împărăția se făcea tot mai mare. Bunica Marta și Moș Marin aveau tot mai mulți copii, iar Nicu – întâiul făcut – avea tot mai mulți frați. Dimineața, Năsucel mergea cu micii omuleți de zăpadă la săniuș, iar seara, sărea poarta (pentru că era încuiată de părinții lui cu un lacăt, deoarece făcea prea multe năzbâtii) cu ajutorul bunicii Marta. Până într-o zi când unul dintre copiii de zăpadă trase cu urechea că vine primăvara. Mereu oamenii de zăpadă au crezut că va fi “zăpantă” (cum spuneau ei la iarnă). Au zis s-o lase așa, dar adevărul a ieșit la iveală.

Într-o noapte, oamenii de zăpadă se simțeau amenințați și doreau neapărat să plece. Își luară rămas bun de la Năsucel, se urcară pe reni de nor și plecară. De atunci, Năsucel nu i-a mai văzut niciodată pe supușii săi. De supărare că nu s-au mai întors, în iarna aceea nu a mai făcut oameni de zăpadă.