Alessia Ghica

11 ani, Buzău, 2018, Școala Gimnazială “G.E. Palade” nr. 15, clasa a V-a C

Diplomă de “Nou Povestitor”

Am fost rugată să răspund la o întrebare care a fost mai întâi dată cu sclipici. Probabil vă intrebați: cum adică? Simplu, o întrebare normală a fost transformată, printr-o magie strălucitoare, într-una care te încurcă de nu o poți înțelege. Uneori lipiciul în recipientul lui original este frumos și crezi că știi cum va arăta pe hârtie, dar apoi se împrăștie peste tot şi te încurcă. Tot așa e cu întrebările date cu sclipici: întâi crezi că știi raspunsul şi apoi, după ce sunt pudrate, nu le mai înțelegi. Întrebarea mea strălucitoare a fost: Unde se duc oamenii de zăpadă în vacanța de vară?

Am stat puțin și m-am gândit, apoi mi-am raspuns:  Oamenii de zăpadă sunt spioni! Da, spioni! Nu v-ați gândit niciodată? La fel ca spionii, oamenii de zăpadă mint, de aceea au nasul lung ca Pinocchio. Unii sunt deghizați ca niște domni la sacou, alții ca oameni de serviciu sau chiar ca dansatori. Cei mai mulţi au o găleată pe cap și un fular la gât pentru a nu fi descoperiți. Ca orice spion, au nevoie de dispozitive speciale dar şi de tuneluri secrete. Aşa se face că ei dispar când toată lumea doarme, la sfârșit de februarie. Se strecoară noaptea pe drumuri subterane dar au grijă să lase în urmă un praf de sclipici uitător – cel care  te face să uiți ușor.

Ei călătoresc timp de trei luni prin aceste tuneluri secrete, care conțin dispozitive misterioase, ce seamănă cu ventilatoarele, doar că suflă zăpadă. Dar nu orice fel de zăpadă,  e una amestecată cu sclipici care nu se topește nicicând! Nu se plictisesc pentru că acolo se găsesc paturi de gheață, muzee, școli și restaurante dar mai ales au hărți, hărți care le arată locurile în care se pot duce în vacanța de vară.

Din păcate, sunt unii oameni de zăpadă care nu dau atenție acestor harţi,  ajung în țările calde și se topesc. Sau iată un caz rar: un om de zăpadă neatent, a ajuns în spațiu, unde este foarte frig și nu că ar fi fost o problemă, dar apoi, de clăpăug ce-a fost, a aterizat fix pe Soare!! Așa că, în aceste condiții, oamenii de zăpadă sunt foarte atenți, majoritatea planificându-şi vacanţa la rudele lor, pinguinii și urșii polari. Cei cu rang mai înalt se duc în Laponia, la Moș Crăciun.  Dar, ceva tot nu îmi dă linişte…Cum pleaca ei din tunelurile subterane? Aaa… stai, mi-am amintit! În cartea străveche a oamenilor de zăpadă, numită „ODZ”, scrie că oamenii de zăpadă călătoresc cu ajutorul capsulei teleportării, realizată din cea mai fină gheață! Probabil vă întrebați de unde am eu cartea aceasta….nu, nu o am. Am aflat toate aceste secrete de la un om de zăpadă  amețit, care  a uitat că este sub acoperire…