Ilinca Golea

11 ani, Voluntari, Ilfov, 2018, “Little London International Academy”

Diplomă de “Nou Povestitor”

Când vine frigul și zăpada, apar oamenii de zăpadă, iar când vine căldura și soarele dispar. Acest fenomen se întâmplă primăvara. Ce anume fac oamenii de zăpadă în acest timp? Cei care nu se topesc?

V-ați întrebat ce fac sau unde se duc oamenii de zăpadă vara? Nu, nu se duc la Polul Nord, nici la Polul Sud. Ei merg într-un loc magic numit Comores. Când în lumea reală e vară, acolo e iarnă. Când e primăvară la noi, acolo e toamnă. Și invers.

La finalul iernii în 2006, Zeli, Thor, Maya și Hera au pornit în marea călătorie spre Comores. Pe drum s-au tot plictisit așa că au decis să se joace de-a „Țara mea, țara ta”. În acest joc fiecare trebuie să inventeze o țară, să spună care e ziua ei națională, ce limbă se vorbește și multe alte detalii.

Ajunși în Comores ei își văd părinții și familia. Am uitat să menționez un lucru. Când un om de zăpadă se topește, ajunge sau, mai degrabă, este teleportat în Comores, de unde nu mai are voie să iasă.

Revenind la oamenii noștrii de zăpadă, la trei zile după venirea lor în Comores încep pregătirile pentru sărbătoarea Florilor Iosefine.

– Ce sunt acelea Flori Ioselite? Întreabă Thor. Maya, Zeli și Hera se uită cu mirare la Thor și apoi una către cealaltă.

– Își pierde memoria! Uită cum se numesc  Florile Iosefine! spune Hera.

– Și se topește! spune Maya.

Era adevărat. Thor nu știa cine e sau unde se află, nici cine e Zeli (sora lui).

– Asta înseamnă că are topitoasă acrocut! spuse Zeli cu o voce sugrumată. Trebuie să îl ducem numaidecât la Păstrătorul Florilor Iosefine.

Zis și făcut! Zeli, Hera și Maya îl iau pe Thor în brațe deoarece a început să se înjumătățească. Îl duc la Păstrătorul Florilor Iosefine, iar acestea îi redau mărimea naturală și îi pun un strat de gheață în plus.

– Ce zi e azi? Suntem pe 34 Terțenie, spuse Zeli cu o voce gravă.

– 34 Terțenie? Azi e sărbătoarea Florilor Iosefine, spuse Thor.

Atunci Zeli, Maya și Hera sar și îl îmbrățișează plângând.