Aida Răiță

12 ani, Buzău, 2018, Școala “G.E. Palade”

Diplomă de “Nou Povestitor”

Bună! Sunt Aida, o fată care mereu și-a pus întrebarea: ,,Unde se duc oamenii de zăpadă vara?”. Știu, este o întrebare destul de complicată.

Eu cred că oamenii de zăpadă se duc la Polul Nord. Doar știți, ei sunt prieteni cu Moș Crăciun. Dacă nu știați, uite că ați aflat acum. Dar de ce se duc la Polul Nord? Vă dau eu răspunsul. Ei se duc la Polul Nord pentru că acolo este frig și este mereu zăpadă.

Însă vă spun un lucru pe care nu-l știați! La Polul Nord există o regină pe nume Elsa. Ea locuiește într-un castel făcut din gheață. Aceasta poate să facă vrăji. Elsa, fiind bună la suflet, dăruiește fiecărui om de zăpadă câte un norișor deasupra capului. Astfel ei nu se topesc și se pot bucura ca niște oameni adevărați.

Dar voi știați  că oamenii de zăpadă stau la soare și se bronzează? Eu da, dar stați să vă povestesc. Deasupra lor au o umbrelă anti-soare prin care nu poate pătrunde nici o rază.

Când vine iarna, oamenii de zăpadă ,,învie” în grădinile caselor noastre. Punem câte un bulgăre mare de zăpadă, unul deasupra celuilalt, până se formează trei părți. Le punem nas, ochi, gură, nasturi și, de ce nu, o căciulă și un fular ca să nu înghețe de frig.

Și poate că la anul ne vom întâlni cu ei la mare, la munte sau în alte locuri. Este ceva uimitor.

Acum este rândul vostru să răspundeți la întrebarea ,,Unde se duc oamenii de zăpadă vara?”.