Sophia Maria Petrescu

Clasa a II-a, Liceul Teoretic “Little London, Voluntari, Pipera”

Mențiune specială

Era o zi normală de week-end. Stăteam cu pisica mea, la mine în cameră. Deodată am auzit o voce. Cine credeți că era?
— Hei, Sophia! Sunt eu, covorul Curcubeu.
Vă imaginați ce uimită am fost când am aflat că, covorul meu zburător vorbea și avea viață!
Tu nu te-ai plictisit? m-a întrebat el.
Și fără să apuc să-i răspund, m-a invitat într-o călătorie în spațiu.
Mi-am luat pisica, ne-am urcat pe covor și am zburat pe fereastră. Covorul zbura ca gândul, peste copaci, pe deasupra oamenilor, a caselor, printre fluturi și păsări. Și iată am ajuns printre norii pufoși, pe care mereu mi-am dorit să-i ating.
Ne-am oprit pe un nor ca să ne odihnim. Deodată am observat un îngeraș. Era trist. Noi l-am întrebat cum îl cheamă și am aflat că era un îngeraș fetiță, pe nume Maria.
Maria ne-a spus:
Vreau să văd planetele, stelele și nu știu cum pot ajunge la ele.
Vino cu noi! Și noi vrem să mergem în spațiu!
Nu îmi venea să cred că și ea avea aceeași dorință ca mine. Se spune că toți avem un îngeraș păzitor, care are mereu grijă de noi. Cred că l-am găsit pe al meu!
În curând am ajuns în spațiu unde la început totul părea înfricoșător. Nu-mi era teamă, pentru că am observat repede stelele sclipitoare și magice ca luminițele de Crăciun. Ne–am oprit pe fiecare planetă, am explorat și ne-am jucat de-a cosmonauții.
Pe planeta Roșie trăiau multe buburuze și multe flori roșii. Pisicuța mea a fost cea mai fericită! Alerga din floare în floare și prindea buburuze. Fără să ne dăm seama ne făcusem roșii. Aveam acum o pisică buburuză.
Deodată o voce puternică se auzi parcă de pe altă planetă:
Sophia! Sophia! Hai la masă!
Am aterizat cu toții în camera mea.
Când am deschis ochii, cu sufletul la gură am căutat pisicuța. Dormea liniștită sub pătură. Și nu era roșie, era tot albă ca un puf. Mi-am dat seama că m-am trezit dintr-un vis frumos, care poate fi adevărat în viitor dacă voi deveni astronaut.
Până atunci, pot călători oriunde pe covorul meu zburător. Tot ce-mi trebuie este puțină imaginație și un vis bun.