Petra Ionescu

Clasa a IV-a, Școala “Ioanid”

Mențiune specială (ilustrație)

A fost odată ca niciodată o fetiţă pe nume Lily Pistruiata. Ea avea o pisicuţă draguţă îmbrăcată în costum de unicorn. Lily căra pisicuţa peste tot.
Într-o zi, Lily se hotărî să facă o petrecere, aşa că s-a dus la mall ca să cumpere decoraţiuni. Când a ajuns acolo, paznicul i-a spus că nu are voie cu animale, asa că s-a hotărat să o lase pe pisicuţă la locul de joacă pentru copii.
A văzut un magazin de ochelari şi a intrat să probeze nişte perechi, dar niciuna nu i-a plăcut. Ea s-a uitat pe raftul de sus şi a găsit cea mai frumoasă pereche de ochelari. Când s-a dus la casa de marcat casierul i-a zis:
— NU! nu ai voie! sunt rezervaţi pentru doamna Hirisisescu. Sunt nişte ochelari cu puteri magice, nu sunt pentru toată lumea!
Lily a aşteptat până când casierul s-a uitat în altă parte şi apoi a luat ochelarii şi a fugit.
Când a ajuns acasă, a sunat-o pe prietena ei, Lăbuţica, şi a rugat-o să vină la ea ca să o ajute să organizeze petrecerea. După ce s-au coafat şi s-au machiat, au verificat lista de invitaţi, s-au gândit să probeze ochelarii. În momentul acela s-a stins lumina şi Lily a simţit că cineva se joacă cu părul ei. Era un animal misterios un sfert peşte, un sfert leopard, un sfert zebră şi un sfert tigru. Lily a observat că părul ei se transforma într-un deşert. Lăbuţica o ţinea pe Lily de mână şi-i spunea că fi bine. Lily era panicată, nu ştia ce să mai facă! Se gândi că mai bine asculta de casier, dar era prea târziu, căci dispăruse aproape cu totul.
Lăbuţica îi lua ochelarii lui Lily de pe jos, sperand că o să vadă animalul ciudat. Când Lăbuţica a luat ochelarii în mână, aceştia s-au transformat într-un covor magic. Animalul misterios a apărut din nou, dar se transformase într-o cămila. Pisica se duse în spatele lui Lăbuţica, dar aceasta i-a zis să se ducă pe covor. Când Lăbuţica s-a urcat pe covor, acesta a început să zboare şi au ajuns într-un deşert.
Acolo au găsit-o pe Lily, dar aceasta era în formă de sfinx. A început să plângă pentru că şi-a dat seama că a greşit furând ochelarii, dar cămila a iertat-o şi le-a trimis pe toate acasă cu covorul magic.