Ștefan Micu

8 ani, Chitila, Ilfov

Mențiune specială

A fost odată ca niciodată un fotbalist. Într-o zi de toamnă, el mergea spre stadion, unde urma să participe la un meci de fotbal, Dinamo versus Astra Giurgiu. Cum era cam grăbit, că se trezise greu de dimineaţă, a călcat din neatenţie pe niste  frunze şi a căzut într-o groapă.

Au, a zis el şi şi-a masat îngrijorat piciorul. Dacă se accidenta, nu mai putea juca. Când s-a uitat în jos, a văzut pe fundul gropii un covor foarte colorat. Când l-a atins, covorul s-a ridicat în aer. Era un covor zburător! Ce bine, şi-a zis fotbalistul, şi-aşa eram în întârziere.
S-a urcat pe el, a apăsat maneta pe nivelul 1, pentru un pasager, si a mers în zbor la stadion. A intrat în vestiar să se schimbe şi a lăsat acolo covorul. Când s-a terminat meciul, jucatorii de la Dinamo au mers in vestiar, bucuroşi pentru că au câştigat meciul cu 3-2. Au călcat pe covor, iar acesta a întrebat cu o voce groasă:
— Unde să vă duc?
Ce-a fost asta? s-au speriat jucătorii, apoi au observat covorul şi s-au bucurat.
La mama, a zis Dimi, atacantul central.
Eu vreau la mare, a zis fundaşul dreapta, Micu Stefan.
Ba nu, la o piscină, a spus mijlocasul central, Saşa.
Hei, hotărîţi-vă, pot să vă duc doar într-un loc, a zis covorul.
Jucătorii au discutat, apoi au votat şi au spus:
Ne-am hotărât, vrem la piscină.
Urcaţi-vă şi să pornim, i-a îndemnat covorul şi au zburat peste stadion şi peste copaci şi case.
La piscină, fotbaliştii s-au distrat de minune. După un meci greu, e minunat să te relaxezi în apă.  Erau tobogane cu apă, mai erau şi niste jeturi cu apă, era minunat. Covorul i-a privit de pe mal, dar s-a udat şi a început să tuşească. Fotbaliştii i-au spus să se ducă pe cea mai înaltă trambulină, să se usuce, dar covorul nu a mai reuşit să se mişte.
Cred că nu mai pot zbura, a zis el speriat.
Te ducem noi să te usuci şi chemăm şi un specialist să te repare, a zis Ştefan şi l-au cărat până sus, de unde vedea şi mai bine ce se întâmpla în apă şi stătea şi la soare.
Chiar dacă era ud, covorul era destul de fericit, nu mai stătuse la soare de aproape doi ani. Dar din păcate a început să plouă. Fotbaliştii au băgat repede covorul înăuntru. Dar ploaia s-a terminat repede, aşa că a ieşit din nou la soare. Soarele era foarte încins acum. Covorul a şi adormit.
Între timp, fotbaliştii au căutat pe google un service de covoare zburătoare şi în mai puţin de o oră covorul era şi uscat şi reparat, iar fotbaliştii erau veseli.
După o vreme, s-au hotărât să plece. S-au urcat pe covor, au tras maneta pe nivelul 6, pentru şase pasageri, iar covorul i-a dus pe toţi acasă. Pe drum, fotbaliştii au făcut glume despre covor. Covorul s-a cam supărat. Dar i-a iertat pe fotbalisti, pentru că erau prieteni şi prietenii adevăraţi se iartă unii pe alţii.