Milena Grosu Iașciuc

14 ani, Voluntari

Mențiune specială

Cei doi frați, Maria și Marius, se pregăteau să se întâlnească cu lumea viselor. Ei își petreceau vacanța de vară la bunica lor, într-un sat din munți. În fiecare seară, aceasta se așeza între paturile celor doi și se punea pe istorisit întâmplări din viața ei. Bunica ieși din cameră când și-a dat seama că pe cei doi nepoței somnul  i-a îndulcit.
Deodată cele două ferestre s-au deschis și copiii s-au trezit. Niciunul nu știa ce s-a întâmplat. În fața lor stătea un covor mare, alb, cu dungi negre, pe care nu l-au mai văzut până atunci. O lumină albă ieși din el și în fața lor apăru, brusc, un spiriduș îmbrăcat tot în alb și cu dungi negre.
— Dragii mei copilași, eu sunt spiridușul Timpului și am venit în vizită la voi. Vă invit într-o călătorie prin locuri nemaivăzute de voi.
Și cum vom ajunge în locurile acestea? întrebă Maria.
Cu acest covor fermecat. Îmi puteți spune un loc unde v-ar purta gândul?
Paris! a spus Marius.
Paris să fie atunci.
Cei doi s-au așezat pe covorul fermecat și, printr-o lovitură de picior a spiridușului, covorul s-a înălțat și a ieșit pe fereastră. Mii de luminițe se zăreau în jur. Maria l-a întrebat pe covor cât de repede se poate deplasa, iar spiridușul le-a șoptit:
Închideți ochii și o să vă port cât ați zice „zborˮ.
Copiii au închis ochii, iar după câteva secunde erau deja în Paris. Totul părea un vis. După ce au hoinărit prin orașul iubirii, spiridușul le-a mai cerut o destinație.
În viitor… probabil că acest covor nu poate ajunge în viitor.
În câteva secunde spiridușul și-a întins aripile și, dintr-o dată, munții nu se mai zăreau și și-au făcut apariția multe clădiri.
Unde e casa bunicii? întrebă Marius. Nu o văd… Probabil nici nu mai există. Eu nu îmi doresc ca acesta să fie viitorul. Este poluat și natura îmi lipsește cu desăvârșire.
O lumină puternică  le-a înroșit ochii. Totul era alb în jur. Marius și Maria s-au trezit în camera lor, fără urmă de spiriduș sau covor. Bulversați de situația creată, copiii s-au grăbit spre bunica lor și i-au povestit  toate cele întâmplate.
Această noapte a fost memorabilă!