NOI Povești

Dacă Albă-ca-Zăpada pleacă la facultate și cei șapte pitici își găsesc de lucru prin împrejurimi… dacă Cenușăreasa este prea ocupată cu afacerile și nu mai poate locui într-o poveste, pentru că ar fi prea departe de magazinul ei de pantofi… este semn că a sosit timpul să scriem povești.
NOI vă propunem în fiecare săptămână câte o poveste nemaiauzită care, sperăm, să vă fie pe plac. Și, cine știe, poate că într-o zi o vor citi și Albă-ca-Zăpada și piticii și Cenușăreasa.

MICI Povești

A fost odată „o poveste fără poveste” și tare tristă mai era. Marele ei vis era să-i întâlnească pe copii, iar pentru asta avea nevoie de o idee și de un creion. Ideea ar ajuta-o să-l vrăjească pe creionul somnoros și, împreună, ar trasa semne fermecate. Întâi o codiță, o liniuță, apoi cerculețe… până când cuvinte întregi s-ar înșira pe hârtie unul câte unul. În ziua aceea „povestea fără povesteˮ ar putea aduna copiii în jurul ei și ar fi fericită.
Copii, nu lăsați poveștile să fie triste și puneți creioanele să scrie și să deseneze! Îmbrăcați hăinuța de MIC povestitor și scrieți propriile voastre povești pe care NOI le vom premia și le vom publica aici.

Poveștile copiilor premiate la concursuri

Căluţul alb

Ștefan Micu9 ani, Chitila, IlfovCel mai iscusit NouPovestitor (categoria 8-10 ani) Camera mea este plină de jucării. Mama le-a strâns odată, le-a pus în cutii şi le-a băgat în dulap, dar noi le-am tot scos, azi una, mâine alta, până ce dulapul a rămas mai mult gol şi...

Recenzii de carte

Când școala rămâne undeva în urmă și vacanța mult așteptată sosește, cărțile cu povești încep să sară nerăbdătoare pe rafturi. Și nu se liniștesc până ce micii stăpâni ai casei nu le iau ca să le răsfoiască pagină cu pagină. Au atâtea să le spună… Cât timp ei au fost la școală, ele, foioasele și frumos-copertatele, s-au pregătit conștiincios și au înșirat verzi și uscate în zeci și zeci de pagini colorate. Așa că, dragi copii, găsiți-vă un loc comod, numai bun de culcușit și petreceți câteva momente prețioase alături de cărțile voastre. Iar dacă vreți să vă cuibăriți, vedeți că porumbelul Gu-gu-știuc are un loc pregătit pentru voi în Teiul bătrân din grădina lui. Vă așteaptă nerăbdător cu ochelarii pe cioc. Auziți? Deja vă strigă: “Gu-guuu-știuc! Gu-guuu-știuc!”

Evenimente NOI Povești
Petrecute-n Cărturești

Jocotelier de vară

Jocotelier de vară

Rudy and Peter Skitterians, pixabayVară, vară, vrem ostași! Pe cine? Pe tiiiine! Povestitorii de la NOI Povești îi invită pe copiii între 6 și 13 ani să ia parte la marea veselie din cadrul Jocotelierului de vară. Vino duminică, 9 iunie, începând cu ora 11, la...

Jocotelier de vară

Vară, vară, vrem ostași! Pe cine? Pe tiiiine!

Povestitorii de la NOI Povești îi invită pe copiii între 6 și 13 ani să ia parte la marea veselie din cadrul Jocotelierului de vară.

Vino duminică, 9 iunie, începând cu ora 11, la Librăria Cărturești Verona (mansardă) să ne bucurăm împreună de o porție zdravănă de noi povești și joacă!

Cum ne vom distra?

Vom afla unde mai poți ajunge în zilele noastre cu un covor zburător, ne vom îndulci cu fructe de vară, vom țese povești și vom exersa zborul înaripat al imaginației. Ce mai tura-vura, ne vom îmbarca împreună pe un covor zburător și vom decola. Destinația: tărâmul în care poveștile, jocurile și zâmbetele fac cea mai bună echipă.

Haide, vii și tu cu noi?

Atelierul este gratuit. Înscrieri în limita locurilor disponibile (25), pe adresa de mail noipovesti@gmail.com.

Echipa NOI Povești