Ioana Ghemeș

11 ani, 2018

Diplomă de “Nou Povestitor”

Chiar aşa, oare unde se duc oamenii de zăpadă în vacanţa de vară? Parcă mai ieri era acolo, în curtea vecinilor! În fiecare dimineaţă, indiferent cât de frig era afară, mergeam să îl salut, îi aranjam fularul, adunam cât mai multă zapadă la baza lui, ca să-i fac şederea cât mai confortabilă. Devenise prietenul meu cel mai bun!

Într-o dimineaţă însorită, pe când mă pregăteam să îl salut, nu mai era acolo. Oare unde s-a dus? M-am uitat în jur şi mi-am dat seama că iarna a plecat. Cu siguranţă că Omul de Zăpadă avea nevoie de o vacanţă! Avea şi el nevoie să vadă lumea! S-o fi plictisit de acelaşi peisaj. Deja mi-e dor de el!

A trecut iarna, a trecut primăvara şi a venit vara. E vacanţa de vară şi eu încă mă gândesc la prietenul meu din curtea vecinilor. M-am hotărât! Voi pleca în căutarea Omului de Zăpadă! Cred că ştiu unde a plecat în vacanţă! Sigur e la Paris! Cui nu i-ar plăcea să se urce în turnul Eiffel, să se plimbe pe malurile Senei sau să o vadă pe Mona Lisa şi pe Venus din Milo, găzduite în muzeul Luvru?

Poate că s-a oprit la Disneyland, o staţiune de vacanţă şi de recreere. Acolo sigur s-a simţit ca acasă, cu cele două parcuri tematice, un centru comercial, şapte hoteluri şi toate personajele din poveşti! Iar dacă a vrut să afle mai multe despre piramide s-a dus în Egipt. Acolo a călărit cămile, a aflat despre piramide, s-a luptat cu furtunile de nisip, a aflat despre misterele faraonilor şi despre frumuseţea Cleopatrei.

Hm…cred totuşi că i-a fost cam cald şi a plecat spre ţările nordice, Scandinavia. Aici a descoperit o simfonie de apă şi lumină, locuri încărcate de istorie, de la Muzeul Vikingilor, la castelele medievale din Danemarca, cu fiorduri impresionante şi gheţari care par veşnici.

Sau…poate că s-a întors acasă, la Polul Nord! Ce vacanţă poate fi mai frumoasă decât aceea în care te întorci în locurile natale?! Tot aici se află şi reşedinţa lui Moş Crăciun.

Dar…cred că am obosit de la atâtea călătorii! Voi aştepta să treacă vara, toamna, iar când va veni iarna sper să se întoarcă bunul meu prieten, Omul de Zăpadă.