Emma Jibleanu

10 ani, Ilfov, 2018, Liceul Teoretic “Little London”

Diplomă de “Nou Povestitor”

Probabil că ne întrebăm cu toții unde merg oamenii de zăpadă vara! Sinceră să fiu, nici eu nu știu, dar îmi place să cred că locul unde se duc este un loc de plin de relaxare și de viață. Cred că vă întrebați de ce am zis „îmi place să cred” în loc de „sunt sigură că acolo trăiesc”. Am zis așa deoarece nu am avut șansa să văd procesul călătoriei lor, așa că de unde să știu eu? Nu cred că vreun om a văzut țara lor vreodată. Nimeni nu știe unde este ascunsă, dar, cu puțin noroc, poate voi reuși să găsesc această țară!

Am citit multe cărți pentru a afla unde se duc oamenii de zăpadă vara și cred că încă îmi lipsește o piesă mică dintr-un lanț care ar fi putut să mă ajute. Oricum, îmi împachetez lucrurile și plec. Vehiculul cu care călătoresc este trenul. În tren oamenii vorbesc greșit gramatical și se uită la mine de parcă aș fi un monstru terifiant. Mă simt tare inconfortabil, dar până să apuc să spun ceva, călătoria s-a și terminat.

La început, locul acela nu mi s-a părut așa de minunat, dar după ce am trecut de porțile frumos lustruite care ascundeau mii de regate învelite în puf, am fost uluită. Sute de oameni de zăpadă m-au întâmpinat cu zâmbete pe față! Mi-au dat ciocolată caldă și o pătură. Era foarte frumos acolo. Mulți dintre ei dansau un dans specific țării lor. Unii găteau plăcinte cu înghețată, iar alții făceau ghirlande festive. Pentru a-mi reaminti de ei, mi-au dat un glob cu numele țării lor, ,,Ghițos”.