Alexandra Maria Badea

10 ani, București, AISB, Clasa a IV-a

Premiul pentru ilustrație (categoria junior)

Într-o zi lafel de limpede ca apa, Prințesa Akila, se uita prin podul castelului. Nu găsea nimic interesant de făcut! A căutat aproape prin tot podul, dar uitase să se uite în cutia așezată pe unele din ramele acoperișului. Ea era probabil cea mai curioasă fată din tot universul! Scârț, scârț, scârț! Ea a tras un scaun spre cutia misterioasă. Se urcă pe el, și în el, găsi un covor roșu, cu franjuri mov închis. Desfăcu covorul. Se gândi un pic. Luă covorul jos, în camera ei, și iî așeză pe jos, lângă pat. Se urcă pe balcon. După aceea se băgă în pat, și ușor adormi.
Covorul s-a mișcat. Încet s-a transformat într-un dragon mai mic cât amândouă palmele tale puse împreună.
A doua dimineață, când Prințesa Akila se trezi, dragonul se așeză lângă ea. Prințesa nu s -a speriat, și nici nu a chemat Regele. S -au uitat unul la altul pentru puțin timp, și apoi au început să vorbească.
-O să te numesc Roko! zise Prințesa.
Dragonul zâmbi. El se urcă la ea în brațe.
-Dar trebuie să te ascund! a mai zis Prințesa.
Roko dădu din cap de parcă a înțeles. Prințesa se dădu jos din pat.
De atunci încolo, Roko și Prințesa au devenit cei mai buni prieteni. Au avut tot felul de aventuri minunate prin castel! Peste tot.

Într-o zi, când Prințesa Akila dormea, ceva ciudat i se întâmplă lui Roko.
Încet, încet, a început să crească. Chiar foarte mult.

Cu surprindere, Roko s-a trezit. El auzise un sunet din camera tronului. Roko imediat a realizat. Un șoarece. Sigur Prințesa Akila voia ca el să iî prindă. Așa că Roko intră în camera tronului. El a început să fugă după șoarecele, care mergea prin cameraă Stricând totul, într -un sfârșit, Roko iî prinse pe șoricel. Desigur el nu era un dragon rău, deci nu plănuia să iî omoare pe șoarece. Când Prințesa Akila se trezi, ea a început să se întrebe imediat unde era Roko. A căutat tot castelul, și în sfârșit l-a găsit în camera tronului.

Ea nu zise NIMIC. Roko a stricat toată camera. Prințesa îi dădu o îmbrățișare și plecă. Nu știa ce se facă cu Roko. Se gândi să stea o zi în câmp, unde știa că nu o va recunoaște nimeni.

Ea s -a costumat ca altcineva, și a plecat la un drum lung prin împărăție.
În sfârșit când a ieșit de pe teritoriul castelului, adormi. Ea plănui să meargă singură, dar Roko era deja cu un pas în fața ei.

Noaptea Prințesa adormi sub un copac. O voce se auzi. Nu era a Prințesei Akila sau a familiei ei.

Un hoț stătea aplecat lângă coroana Prințesei. El se rezemase de copac. FIX înainte să ți apuce coroana, Roko, care era camuflat într-un copac, i-a suflat foc în fată.
-AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Țipă hoțul.
Prințesa Akila se trezi, și fugi înapoi la castel împreună cu Roko.

Roko era doar fericit că a salvat-o pe prințesă, și că a fost încoronat drept ‘Cavalerul Roko cel Întai’ . Toate lumea era fericită. Prințesa Akila zâmbi. A doua zi, ea și Roko au mers sus în pod, și ghici ce?! Au mai găsit un covor…………………………..