Ilinca Golea

11 ani, Voluntari, Liceul teoretic “Little London”

Mențiune specială

Nu credeam că există covoare zburătoare. Acest aspect din viața mea s-a schimbat acum doi ani. Eram la bunica, în Vatican. După cină, toți ne-am așezat să bem un ceai.
— Bunico, te rugăm să ne istorisești  o poveste din copilăria ta, i-am spus eu.
Bine… a răspuns ea și a început să vorbească.
Pe când aveam 12 ani, credeam din toată inima că dorințele se îndeplinesc. Eu aveam pe vremea aceea o singură dorință. Să merg să îmi văd mătușa. O iubeam atât de mult pe sora mamei mele, încât aș fi vrut să stau cu ea mereu. Din păcate, familia mea nu avea atât de mulți bani încât să își permită un drum până la Londra, unde locuia mătușa Minerva.
Ana, spune-mi și mie câți kilometri sunt de la Vatican la Londra, dacă tot mergi la Olimpiada de geografie, s-a întrerupt bunica deodată.
Între Vatican și Londra sunt…imediat…1.431,48 km…cred, am răspuns eu.
E bine …Și, revenind la istorioara noastră… La ziua mea de naștere, când trebuia să suflu în lumânări, mi-am pus dorința să o văd pe mătușa mea. A doua zi, fiind  singură acasă, am auzit o bătaie în ușă. Am deschis și în prag mă aștepta un covor zburător, care-mi spune:
Am auzit că îți dorești cu ardoare să o vezi pe mătușa ta, așă că m-am gândit că ți-ar prinde bine o plimbare până acolo. Apropo, mă numesc Frank și te voi ajuta să îți vezi mătușa.
M-aș bucura foarte tare dacă ai face această minune pentru mine, dar înainte de toate trebuie să las un bilet prin care să anunț că am plecat.
După ce am lăsat biletul, ne-am înălțat spre culmile cerești. În 20 de minute am ajuns la casa mătușii mele. Eram uluită. Nu îmi venea să cred.
Uau, am exclamat. Multumesc foarte mult!
Pentru nimic. Nu uita, când termini vizita, să fluieri de 2 ori și îndată voi ajunge la tine, să te duc acasă.
Exact așa am făcut. Cred că a fost cea mai frumoasă zi din viața mea.
Uau, bunico, a fost o poveste foarte frumoasă, exclam eu la finalul acestei povești.
Acest eveniment s-a întâmplat acum doi ani. În schimb, zilele trecute, a venit un covor zburător și la mine ce m- a dus la bunica mea minunată.

Întrebare: “Unde poți ajunge cu un covor zburător în zilele noastre?”
Răspuns: “În zilele noastre poți să ajungi cu un covor zburător la cei dragi… însă nu la propriu. Îi poți suna, acesta este un zbor online.”