Ruxandra Nicolescu

9 ani

E trist. E foarte trist. Acum, cu Covid19, eu nu mă pot juca cu prietenii mei. Nici măcar nu-i ating! Zi de zi stau în casă. Nu mă plictisesc mereu. Dacă mă gândesc mai bine, este chiar distractiv să mă joc tot felul de jocuri cu familia mea: „Dixit”, „Catan”, „Scrabble”. Să mă joc cu jucăriile mele, să mă uit la tot felul de filme precum: „Mica sirenă”, „Nouă vieți”, „Peter iepurașul”. Cel mai important lucru este că îmi place foarte mult să mă joc cu cățelușul meu, Tobby. Este mic, scumpic, drăgălaș și îmi place să-l alint foarte mult. Câteodată, când este foarte somnoros, vine în camera mea, se suie în pat, se pune pe perne și adoarme. Într-o zi Tobby a dormit noaptea cu mine  iar eu nu m-am mișcat, pentru că atunci când simte că mă mișc, el pleacă pe plapumă. 

Îmi amintesc că de „Ziua Copilului” sora mea, Alexia a primit în dar un Lego. Ne-am jucat mult cu el. Ne-am imaginat că Alexia era Jasmine, iar eu eram Aladdin. Inventam tot felul de variante de joc. Nu ne jucăm numai în camera noastră, ci și în sufragerie și pe hol. 

Îmi amintesc și că într-o zi m-am uitat alături de Alexia și mami la „Mica sirena 2”. A fost tare frumos. S-a mai blocat site-ul, dar nu a fost o problemă fiindcă am mâncat înghețată și pufuleți. A fost o zi frumoasă și sunt sigură că vor mai fi și altele. 

Nici cu atâtea distracții însă nu pot uita cât de frumos era când ne întâlneam cu prietenii în parcuri și ne jucam tot felul de jocuri sau invitam prietenii acasă la noi și ne jucam și mai multe jocuri. 

Cel mai bine este că atunci când Alexia nu se joacă cu mine, mami face mâncare iar tati lucrează în biroul lui, eu mă pot juca PS4. Cu el nu mă plictisesc niciodată. De Rusalii, mami ne-a cumparat un nou joc numit „Explorers of the Cursed Islands”. Tot de Rusalii ne-a luat și savarine. Au fost niște surprize minunate. Pe lângă toate astea, eu citesc mult în camera mea. Am un loc special în pat, lângă niște perne. Acolo stau cel mai bine când citesc, este colțișorul meu de lectură. Și Alexia are locul ei preferat de citit, în patul ei. 

Toate aceste activități frumoase se petrec în camera mea. Ce m-aș face eu fără ea?