Alexia Nicolescu

9 ani

A fost odată ca niciodată o fetiță care era tare tristă căci nu putea ieși afară. Se simțea ca într-un turn fără ieșire, ca și cum era blocată în timp și spațiu. Ea își dorea să vadă lumea de afară, să cunoască noi țări, noi meleaguri și noi tărâmuri. Era doar ea cu mama, tata, sora ei Ruxandra și Tobby cățelușul, cel mai bun prieten al ei. Aventurier înnăscut, și el își dorea foarte mult să iasă afară. Cei doi era plictisiți. Alexia, căci așa o chema pe fetiță, făcea totuși o mulțime de activități zilnice: se uita la televizor, se juca cu Ruxandra, sora ei geamănă, făcea și temele atât de necesare unei dezvoltări cât mai frumoase. Cățelușul Tobby dormea, se juca cu Alexia și Ruxandra și făcea mici boacăne, cum ar fi rosul pantofilor sau al pereților din biroul lui tati. Asta până când Alexiei îi veni o idee salvatoare: 

– Tobby, ce-ar fi dacă am inventa o lume a poveștilor, stând în casă?  Putem să ne închipuim că sunt mai multe culori, mai multă veselie și mai multă pasiune, a exclamat fetița. 

Cei doi au început să-și imagineze că, în timp ce erau în sufragerie, a pornit o muzică și o voce încântătoare cum nu mai auziseră până atunci. Un val de veselie îi invadă pe cei doi, fiindcă erau mari iubitori de muzică. Deodată, păsărelele de afară au venit și au dansat, insectele au aclamat, Tobby a ascultat uimit. S-au dus în bucătărie, iar acolo îi așteptau peștii într-un bol, iar lângă bol era o fântâna cu ciocolată. 

Când cei doi au terminat să exploreze lumea cea nouă, plină cu  tot felul de minunății, nu s-au mai gândit la ce pot face afară, ci la ce pot face acasă, cu familia.